torsdag 11. august 2011

...den kvinna du gav meg.Etter skaperen hadde skapt mannen, tok han månens rundhet, slyngplantens kurver, bladenes letthet, skyenes gråt, tigerens grusomhet, ildens flakkende bevegelser, sneens kulde, fuglesang og gav henne mannen.
Det gikk tre dager, og så kom mannen til den allmektige. Du den kvinna du ga meg, hun snakker hele tiden, ho tar all min tid, gråter over ingenting og blanda seg inn i mine beslutninger. Jeg vil gjerne at du tar henne tilbake. Og den allmektige tok kvinnen tilbake.
Men det tok ikke lang tid før mannen var tilbake hos den allmektige Du den kvinnen, hun brukte og dans og synge. Jeg likte godt måten hun så på meg. Det var deilig når hun la seg inntil meg, latteren hennes var som musikk og hun var vakker å se på. Kan jeg ikke få henne tilbake?
Den allmektige gav han kvinnen tilbake.
Men etter tre nye dager kom mannen tilbake og ba om at han måtte ta kvinnen i retur igjen.
Men da sa skaperen nei, du vil ikke leve sammen med henne, du kan ikke leve uten henne. Nå holder det, dere blir nødt til å finne ut av det på best mulig måte.

Oversatt på et slags underlig dialekt/bokmålspråk av Eirin Edvardsen, 2010

Foto: Fra weheartit.com